Shiva Lingam

Shiva Lingam

Shiva Lingam stenen hebben een zeer zuivere en intense trilling, met een sterk zuiverende werking. Het zal dan ook ieders huis of tempel grondig reinigen.

Werking:

  • Verhoging van en controle over Kundalini-energie, ter verhoging van de spirituele ontwikkeling, ons bewustzijnsniveau.
  • Geeft hernieuwde energie aan de basischakra’s.
  • Ondersteunt meditatie en slaappatroon.
  • Verhoging introspectie, vermogen dieper naar binnen kijken. (beter in staat zijn om eigen gedrag, gevoelens, gedachten, ervaringen, herinneringen etc. waar te nemen, beter te beoordelen en eventueel leed, met name seksueel beter te verwerken).
  • Seksuele heling (stimuleert vereniging van tegenstellingen).
  • Herstel vertrouwen in mannelijke en vrouwelijke energie en de eenheid.
  • Goede invloed op de ademhaling, doorstroming, onvruchtbaarheid (gevolgen),impotentie, onvermogen tot orgasme te komen.

Shiva Lingam is een  langwerpige steen uit de Narmada rivier, hoog in het Mandhata gebergte. De stenen die daarin gevonden worden zijn glad, geslepen en gepolijst doordat ze gedurende duizenden jaren zijn meegevoerd door stromend water, tegen andere stenen botsen en schuren tegen zand en klei. Het is een puur natuurlijk product, en dus is elke Shiva Lingam steen anders; van formaat, gewicht, hardheid, vorm, kleur en patroon.

Door de bijzondere vorm wordt van oudsher de scheppingskracht van de god Shiva weergegeven. Ze worden veelal door Hindoes gebruikt in een offerritueel. Nadat de steen is besprenkeld met water en melk, wordt gebeden en soms ook mantra’s gezongen. Door deze Shiva verering, hoopt men op bescherming tegen alle soorten tegenslagen, inclusief ziekte. Het besprenkelen van de Shiva Lingam met melk zegent de Hindoes met goedheid. De kracht om, ongeacht de omstandigheden, goed te doen.

 

Boodschap

De boodschap van de Shiva Lingam is er een van eenheid. Het in balans brengen van Yin en Yang, licht en donker. En van het verbinden van alle aspecten van het zelf, waarbij liefdevol de verschillen in anderen worden omarmd, als uitingen van de vele gezichten van de maker. De energie van de Shiva Lingam brengt fysieke kracht, emotionele liefdevolle acceptatie en spirituele verlichting.

 

Oorsprong

Er wordt aangenomen dat miljoenen jaren geleden een meteoriet terecht kwam in een gebied van India dat we nu kennen als de bron van de rivier de Narmada. De enorme hitte van de botsing van de meteoriet met de Aarde fuseerde het ijzeroxide uit de meteoriet met aards gesteente. Lange tijd later begon daar water te stromen, waardoor er een rivier onstond. Deze combinatie van verschillende unieke factoren, vormden uiteindelijk de stukken gesmolten materie tot de kenmerkende ovale vormen van de Shiva Lingam stenen. Dat is een opmerkelijk verschil met de dunne en platte stenen die doorgaans in rivierbeddingen worden gevonden.

Deze bijzondere uitgerekt-eivormige stenen zijn natuurlijk gevormd uit het mineraal cryptokristallijn kwarts, met ijzeroxide afzettingen. Ze bestaan grotendeels uit microscopische kwarts, met een dichtheid die sterk overeenkomt met die van smaragd. De stenen zijn bruin en grijs met markeringen van roodgetinte strepen, vlekken, ringen en/of cirkels. Deze markeringen, beschouwd als geestelijk gunstig, zijn onderdeel van het meteoriet materiaal en worden beschouwd als spiritueel gunstig.

De Shiva Lingam is een heilige steen binnen de Hindoeïstische traditie. Ceremonieel worden de stenen ieder jaar opnieuw, verzameld uit de modderige oevers van de Narmada rivier, één van de zeven heilige bedevaartsoorden in India. De ei-vormige stenen worden daar handmatig gepolijst, een zeer tijdrovende klus. Het polijsten van een grote Shiva Lingam steen kan maanden in beslag nemen! Een aantal dorpelingen verzegelen hierna de stenen met een traditioneel mengsel van wassen en oliën.

De mens heeft altijd al bijzondere stenen verzameld, in de overtuiging dat velen ervan vaten vol levensenergie en mysterie waren. De Shiva Lingam is zo’n steen. Hogelijk vereerd en breed gebruikt voor zowel aanbidding als in rituelen.

 

Symbolisatie

Binnen zijn eigen vorm, symboliseert de Shiva Lingam enerzijds, zowel de mannelijke als de vrouwelijke energie, en anderzijds het kosmische ei van waaruit de hele schepping is ontsproten. De roodgetinte markeringen representeren de energieke vrouwelijke energie en wijsheid, die de mannelijke drang tot creëren wekt. De vorm wordt toegeschreven aan de mannelijke energie tot creatie en kennis.

Als één van de oudste spirituele iconen van beschaving, herinnert de energie van deze heilige steen ons eraan dat, buiten de vermeende tegenstellingen tussen Yin en Yang, er een onderliggende, verenigende kracht is die de energie van eenheid met het Goddelijke creëert.

De Shiva Lingam steen is in staat om de krachtige vibrerende kracht, die sterk met de energieën van Moeder Aarde resoneert, te bevatten. Daarom is deze steen verbazingwekkend geschikt om te gebruiken tijdens meditatie en slaap. Haar aardende energie kan ook een boost aan vitaliteit schenken.

De Lingam steen belichaamt ook de helende polariteiten en verenigende kracht van creatie, schepping. Hun energieën initiëren de heilige Kundalini-energie, die uit de ruggengraat opstijgende, de chakra’s activeert om zo Verlichting aan te reiken.

10511082_380343162129815_6925277076666415073_n

Prijzen variëren van 15-65 euro